GLASKUNST  A N N E L I E N  V A N  K E M P E N
     (profiel)
 

Annelien van Kempen
Met grootouders en
broer Casper
 

Voor Annelien van Kempen is glasblazen een passie. Als zelfstandig ondernemer werkt zij als loopbaanbegeleider en coach. In een creatieve omgeving organiseert zij de zakelijke kant. In een zakelijke omgeving brengt zij creativiteit in. Zie www.xi2.nl. Ze werkte jarenlang voor de Glasfabriek Schiedam en de Glasfabriek Leerdam in kantoorbanen vanuit haar studie van bedrijfsjurist. Ze had de leiding over Royal Leerdam Kristal in 1994 en 1995 en was bestuurslid van het Nationaal Glasmuseum. Een van haar projecten was het opzetten van de heet-glasstudio voor Van Tetterode in Amsterdam. Daar organiseerde zij workshops voor beginners en gevorderden.


Waarom glas?
Haar grootvader van moeder¹s kant, Adrianus Kouwenberg, werkte in zijn jeugd voor de Glasfabriek Leerdam. Vervolgens maakte hij carrière als directeur bij de Kristalunie in Maastricht. Haar moeder werd kunstenaar en was als de eerste lerares handvaardigheid werkzaam op de Rijksscholengemeenschap Goeree-Overflakkee in Middelharnis. Zij inspireerde zowel haar dochter als vele eilandbewoners tot creatieve expressie.
(foto: de kunstenaar wandelt als 1,5 jarige aan de hand van grootvader en grootmoeder Kouwenberg-van der Ent, samen met haar grote broer Casper)


Glasopleiding
Annelien van Kempen kreeg haar glasopleiding in een workshop in Sars-Poteries in Frankrijk van Véronique Lutgen, in Amsterdam bij Van Tetterode Glasobjekten door haar intensieve samenwerking met Peter Huntelaar en tijdens glasworkshops met Bibi Smit, Richard Price en Meza Rijsdijk.Annelien van Kempen en Peter Huntelaar
 
Publicaties en documenten
- 'Glass of Identity', A. van Kempen, oktober 2013
'Van bedrijfsjurist tot glaskunstenaar' door
   Jolien Bogaards verschenen in Vice Versa
   VVAO Magazine juni 2005

-
'Verstilde adem', Annelien van Kempen
- Richard Price 'Hoofden en lijven', oktober 2004